Fokus / Фокус

Predlog za izmenu Zakona o javnim nabavkama
Toplički centar za demokratiju i ljudska prava i Koalicija za nadzor javnih finansija izradili su analizu Zakona o javnim nabavkama sa predlozima za izmenu odredaba čija je primena u dosadašnjoj praksi otežana, kao i onih odredaba koje nisu u potpunosti usklađene sa domaćim zakonodavstvom i zakonodavstvom Evropske unije.
Konkurs za izbor direktora niških javnih preduzeća objavljen u tabloidu
Oglasi, obaveštenja i konkursi Niša, među kojima je i onaj za izbor direktora javnih preduzeća, u narednih godinu dana biće objavljivani u tabloidu Srpski telegraf, jer je upravo sa ovim listom Grad sklopio ugovor.
Država gubi 60 miliona evra na tenderima za lekove
Procedura za nabavku lekova u Srbiji skrojena tako da izbegava postojanje konkurencije ponuđača.
Tender za „bustovanje“ komunalne policije
Uprkos merama štednje koje su u državnoj upravi na snazi od 2015. godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je tender za popravljanje imidža komunalne policije u javnosti, vredan 2,5 miliona dinara
SKANDAL U "SKIJALIŠTIMA" Preprodavali ski-pasove za 500 evra i oštetili državu za MILIONE
Rukovodstvo JP "Skijališta Srbije" oštetilo je budžet za milione, pošto je tokom zimske sezone dozvolilo nelegalnu preprodaju službenih ski-pasova za Kopaonik.
Tender za Klinički centar poništen, ali ugovor ostaje
Iako je prethodno poništila veliki tender na kome je Ministarstvo zdravlja od kineske državne kompanije kupilo opremu za novi niški klinički centar, Republička komisija za zaštitu prava je odbacila zahtev kompanije "Medicom" da poništi ugovor koji je po tom tenderu i potpisan, nezvanično saznaju Južne vesti. Rukovodstvo Kliničkog centra zadovoljno.
Okrugli sto o evaluaciji kvaliteta u javnim nabavkama u zdravstvu
U utorak, 9. maja 2017. godine, AmCham je organizovao Okrugli sto o evaluaciji kvaliteta u javnim nabavkama medicinske opreme i materijala, na kojem su prisustvovali predstavnici relevantnih institucija, kao i naručilaca i ponuđača.
MUP baca milion evra na tonere
Ukoliko MUP bude nabavio isključivo originalne tonere, platiće za 9.390 komada ukupno 135 miliona dinara, dok bi za nabavku iste količine kvalitetnih sertifikovanih kompatibilnih tonera, dostupnih na našem tržištu, platio oko 20 miliona dinara.
Radionica o Pravilima nabavke Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)
Agencija za javne nabavke BiH, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) organizovala je u Mostaru dvodnevnu radionicu o EBRD-ovim politikama i pravilima u projektima javnog sektora koje finansira EBRD.
Niški Vodovod kupio “dačije” na tenderu napisanom za "dačije"
JKP “Naissus” kupio je 4 kombija “dačija doker”, koji su plaćeni oko 6 miliona dinara, na tenderu koji je bio napisan tako da su samo "dačije" i mogle da se kupe. U ovom preduzeću kažu da je sve urađeno po zakonu i da će se kombiji koristiti “u skladu sa sektorskim potrebama preduzeća".