Fokus / Фокус / Fokusi

"Putevi" pod prismotrom

Datum: Jul 13, 2016

Bosna i Hercegovina

13.06.2016.

Izvor: www.blic.rs

 

 Po zahtevu Tužilaštva i na osnovu naloga Osnovnog suda u Brčkom, Policija Distrikta je izuzela službenu dokumentaciju iz prostorija javnog preduzeća "Putevi", koja se dovodi u vezu sa dve javne nabavke, dodeljene krajem prošle godine od strane JP "Putevi".

- Dokumentacija je dostavljena u Tužilaštvo i prema ustaljenim procedurama, sledi njeno otvaranje i detaljno upoznavanje i analiza sadržaja iz dokumentacije. U zavisnosti od odluke hoće li se ići u dalje istražne radnje, nakon upoznavanja sa sadržajem dokumentacije, moguće je i angažovanje veštaka, kako bi se donela adekvatna tužilačka odluka u ovom spisu - rekao je sekretar Tužilaštva Samir Beganović.

Po rečima portparola Policije, inspektori nisu imali nikakvih problema prilikom izuzimanja potrebne dokumentacije.

Kako nezvanično saznajemo, izuzeta dokumentacija tiče se dodele poslova na tenderu za održavanje puteva Istok i Zapad na području Distrikta. Reč je o poslu, vrednom oko 4.500.000 maraka i tiče se održavanja ovih putnih deonica u 2016. godini.

Na izbor izvođača radova usledile su žalbe ponuđača, zbog čega je moguće da će doći u pitanje održavanje puteva u tim zonama tokom 2016. godine.

Inače, brčanska Policija je još u januaru prošle godine iz ovog preduzeća izuzela određenu dokumentaciju, zbog osnova sumnje da su u tom preduzeću izvršena krivična dela zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada u službi.

Dokumentacija sa odnosila na izbor španske kompanije "Rubau konstrukcije" za izvođača radova na obilaznici oko Brčkog i zapošljavanja u tom preduzeću.

 

Više pročiatjte na: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:609904-Putevi-pod-prismotrom