Fokus / Фокус / Fokusi

Konkurs za izbor direktora niških javnih preduzeća objavljen u tabloidu

Datum: Jul 17, 2017

Srbija

23.06.2017.

Izvor: www.juznevesti.com 

 

Na javnoj nabavci za oglašavanje, koju je Grad raspisao aprila ove godine, tražilo se da novina u kojoj će se štampati gradske objave bude štampana fontom veličine 8, u crno-beloj boji i da ima nacionalnu pokrivenost, a glavni kriterijum za pobedu je bila cena. Tako se od 3 ponuđača, sa cenom od 550.000 dinara izdvojio Srpski telegraf.

Međutim, prema tenderskoj dokumentaciji, ni na koji način se nije obraćala pažnja na sam sadržaj i uredničku politiku novina koje će objavljivati važna gradska obaveštenja, među kojima se našao i nedavno raspisani konkurs za izbor direktora 11 niških javnih preduzeća.

Inače, list Srpski telegraf, prema javno dostupnim podacima Saveta za štampu, jedan je od najvećih kršitelja Kodeksa novinara, sa čak 6 opemena u poslednjih godinu dana.

Međutim, novinari Južnih vesti nisu uspeli ni od koga iz gradske vlasti da dobiju komentar u vezi sa tim što će se zvanični oglasi i konkursi Grada objavljivati u tabloidu.

Predsednik Skupštine Grada Rade Rajković kazao je novinarima Južnih vesti  da se obrate Kabinetu gradonačelnika Darko Bulatovića.

Ipak, iz Kabineta gradonačelnika su kazali da se novinari obrate Sekretarijatu za komunalne delatnosti, gde su kazali da to nije u njihovoj nadležnosti. Ni u Sekretarijatu za javne nabavke, novinari nisu uspeli da dobiju komentar, a ni načelnik Gradske uprave Niš Ljubiša Janić zasad nije mogao da komentariše jer je “na godišnjem odmoru”.

Inače, do skoro su se gradska obaveštenja štampala u dnevnom listu Danas

 

Više pročitajte na: 

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Konkurs-za-izbor-direktora-niskih-javnih-preduzeca-objavljen-u-tabloidu.sr.html